Stap 2: Het bouwen van een huis.

 

Het kiezen van een woning en het laten bouwen ervan.

I.G.C bouwt elke woning op maat. Voor elke klant wordt een huis ontworpen op basis van de wensen. Om ideeën re geven heeft I.G.C tientallen woningen op hun website, zowel tekeningen van modellen als gerealiseerde woningen. Ze fungeren puur als voorbeelden, waar je zelf naar hartenlust op kunt variëren. Alle details zijn zelf te bepalen: het model, de afmetingen, de uitvoering, de afwerking, met of zonder luiken, kleur stucwerk aan de buitenkant, egaal of met decor, dakpannen, ramen van hout of van kunststof, … Wil je modern, klassiek of lokale stijl: zolang het past binnen de lokale bouwvoorschriften is alles mogelijk. Klik op onderstaande afbeeldingen om voorbeelden te downloaden of een filmpje te bekijken:

IGC Quercynoise Blanc Flyer

Quercynoise

IGC Tremolat005

Trémolat

Filmpje stijlen 

Door het werken met deze ladeplannen hebben we een praatpapier van waaruit je je eigen ideeën kunt ontwikkelen. Maar … elke woning wordt op maat gemaakt. Kijk voor voorbeelden op de website van I.G.C. I.G.C bouwt woningen in de hele regio en is bekend met de voorschriften op de locaties. Het verkrijgen van een bouwvergunning gaat dan ook vaak heel snel. De kwaliteit van het huis is uitstekend te noemen. Volledig geïsoleerd, centraal verwarmd, volgens de strenge Franse normen geïsoleerd en voorzien van elektriciteit en water. Ook is I.G.C aangesloten bij de U.N.C.M.I., een garantie-instituut zoals we dat in Nederland ook kennen. Bij I.G.C heb je 100% zekerheid dat je huis wordt gebouwd binnen budget en termijn en heb je 10 jaar garantie. Met de aannemer kan worden afgesproken dat je bepaalde werkzaamheden zelf wil uitvoeren. Denk aan het plaatsen van een keuken, de vloeren van de woonkamer en keuken, het schilderwerk, … Daar waar deze werkzaamheden in de prijs van het huis zitten wordt dit daarop in mindering gebracht. Meerprijzen kunnen er uiteraard ook zijn. Onze ervaringen in Nederland, waarbij voor elke kleine aanpassing of extra’s flinke bedragen worden gevraagd, staan in schril contrast met die in Frankrijk. Je kunt het daarbij zo luxe maken als je het zelf wilt, bijvoorbeeld door de installatie van  vloerverwarming of een centrale stofzuigerinstallatie.

Bouwvergunning

Zodra de woning is uitgekozen, kan het contract met I.G.C worden getekend. Wij zorgen dan voor de aanvraag van de bouwvergunning. Daar staat ongeveer 2 maanden voor, soms is het er binnen een maand. Als de ambtenaar het druk heeft, zaken bij het departement moet gaan navragen, dan kan het langer duren.

Bouwen van de woning

Zodra de bouwvergunning binnen is, is I.G.C contractueel verplicht binnen twee maanden met de bouw te beginnen en vanaf dat moment binnen 12 maanden de woning opgeleverd te hebben; vaak is dat binnen 9 maanden, bij hele grote woningen misschien langer. Wij ontzorgen je volledig en regelen aanvraag bouwvergunning, graafwerkzaamheden, aanvraag en aanleg water en elektriciteit, … Lees verder bij Stap 3: De puntjes op de ‘i’

Het zoeken van bouwgrond

Op de website van I.G.C kun je een hoop kavels vinden die aangeboden worden. Grote kavels, kleine kavels, aan de rand van een stadje of midden in de ongerepte natuur. Ook is het mogelijk een zoekopdracht te geven.

Het bouwen van een huis

I.G.C bouwt elk huis op maat. Met de voorbeelden krijg je een idee van de mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen. Uiteindelijk zal een op jouw wensen en eisen afgestemd plan gemaakt worden.

Puntjes op de 'i'

Het begin van het genieten van je eigen huis in Frankrijk is het inrichten ervan. Wellicht wil je een keuken laten installeren, een terras laten aanleggen, een zwembad laten bouwen? Ook daarin kunnen wij je begeleiden.

Het genieten

Ja, daar kunnen we je niet bij helpen. Alhoewel… we komen graag een keer langs voor een glaasje wijn!

Maison-en-Lot staat voor:

  • Individuele nieuwbouwprojecten
  • Kleine en grote budgetten
  • Bouwen in ZW-Frankrijk en i.h.b. regio Lot en Dordogne
  • Een aanpak en een prijs die u zullen bevallen

Logo Airpark Cahors

Onze projecten: Airpark Cahors

Ten zuiden van Cahors ligt het vliegveld, vlakbij het plaatsje Lalbenque. Naast de landingsbaan wordt een park gerealiseerd voor vliegeniers die zelf een vliegtuig hebben en dat bij hun huis willen stallen. Naast de mogelijkheid hiervoor een plek in een hangar te huren is het ook mogelijk om je kist in je eigen hangar naast je woning onder te brengen.

Voor meer informatie: kijk op www.airparkcahors.com

Maison-en-Lot

Lex van den Nieuwenhuizen
Elstar 96            Les Falières
6708 LZ             46250
Wageningen      Montcléra
Nederland         France
GSM: 0031-6-30257440
email: Lex@MaisonenLot.nl

 

I.G.C Construction

Agence Cahors
764 Côte des Ormeaux
46000 Cahors
France
Tél. : 05.65.53.32.55