Stap 1: Het zoeken en kopen van een kavel.

De locatie

”Wat zijn de drie belangrijkste kenmerken van een woning? locatie, locatie en locatie!” De locatie kun je niet wijzigen, je huis kun je eventueel nog aanpassen. Vandaar dat wij onze klanten adviseren uitgebreid aandacht te besteden aan het zoeken van een kavel.

De prijs zou geen probleem moeten zijn. Grond is in de regio heel goedkoop: 10 – 25 € per m2 is gebruikelijk in de Lot en Dordogne, afhankelijk van de plek. Dichtbij een bekend stadje is vaak duurder dan buitenaf. In ieder geval is een kavel met een Certificat d’Urbanisme noodzakelijk, hetgeen betekent dat men erop mag bouwen. Zonder een C.U. kopen is een groot risico lopen dat je niet mag bouwen, bijvoorbeeld omdat je te ver weg zit van water en elektriciteit. In het C.U. staan vaak voorwaarden waaraan je moet voldoen: afmetingen, uiterlijk,… Blijf je binnen die voorwaarden dan is het aanvragen van een Permis de Construire een kwestie van tijd.

Om die plek te vinden waar je helemaal voor gaat, kun je bij plaatselijke makelaars te rade gaan of op de site van I.G.C uit het bestand een selectie maken. Zie ook een pagina met voorbeelden van kavels.

De aankoop

Het sluiten van het koopcontract moet door een erkende makelaar en via een notaris gebeuren. Ook daarvoor hebben wij contacten, die in de afgelopen tijd zeer betrouwbaar zijn gebleken.

Lees verder bij Stap 2 Het bouwen van een huis

 

Het zoeken van bouwgrond

Op de website van I.G.C kun je een hoop kavels vinden die aangeboden worden. Grote kavels, kleine kavels, aan de rand van een stadje of midden in de ongerepte natuur. Ook is het mogelijk een zoekopdracht te geven.

Het bouwen van een huis

I.G.C bouwt elk huis op maat. Met de voorbeelden krijg je een idee van de mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen. Uiteindelijk zal een op jouw wensen en eisen afgestemd plan gemaakt worden.

Puntjes op de 'i'

Het begin van het genieten van je eigen huis in Frankrijk is het inrichten ervan. Wellicht wil je een keuken laten installeren, een terras laten aanleggen, een zwembad laten bouwen? Ook daarin kunnen wij je begeleiden.

Het genieten

Ja, daar kunnen we je niet bij helpen. Alhoewel… we komen graag een keer langs voor een glaasje wijn!

Maison-en-Lot staat voor:

  • Individuele nieuwbouwprojecten
  • Kleine en grote budgetten
  • Bouwen in ZW-Frankrijk en i.h.b. regio Lot en Dordogne
  • Een aanpak en een prijs die u zullen bevallen

Logo Airpark Cahors

Onze projecten: Airpark Cahors

Ten zuiden van Cahors ligt het vliegveld, vlakbij het plaatsje Lalbenque. Naast de landingsbaan wordt een park gerealiseerd voor vliegeniers die zelf een vliegtuig hebben en dat bij hun huis willen stallen. Naast de mogelijkheid hiervoor een plek in een hangar te huren is het ook mogelijk om je kist in je eigen hangar naast je woning onder te brengen.

Voor meer informatie: kijk op www.airparkcahors.com

Maison-en-Lot

Lex van den Nieuwenhuizen
Elstar 96            Les Falières
6708 LZ             46250
Wageningen      Montcléra
Nederland         France
GSM: 0031-6-30257440
email: Lex@MaisonenLot.nl

 

I.G.C Construction

Agence Cahors
764 Côte des Ormeaux
46000 Cahors
France
Tél. : 05.65.53.32.55